Regjistrohuni

Qëndroni të azhornuar

  Shëndeti dhe bukuria juaj ka rëndësi për ne!
  Top

  Variçet dhe Strijat

  Telangiektazia, e njohur zakonisht si venat merimangë, është një sëmundje në të cilën grupe të enëve të vogla të gjakut të zgjeruara të kuqe ose vjollcë shfaqen në këmbë dhe fytyrë. Nuk ka një shkak specifik të venave merimangë, por ka disa faktorë që kanë treguar se kontribuojnë në zhvillimin e tyre.

  Faktorët e rrezikut përfshijnë:

  • Shtimi në peshë
  • Trashëgimia ose historiku familjar
  • Shtatzënia
  • Ndryshimet hormonale
  • Pilulat kontraceptive
  • Prirje e mpiksjes së gjakut
  • Pesha
  • Ekspozimi ndaj rrezeve UV
  • Kryqëzimi i këmbëve për periudha të gjata
  • Qëndrimi në këmbë për periudha të gjata
  • Trauma ose përplasja, si vrapimi

  Venat Varikoze

  Venat varikoze, ose variçet janë venat sipërfaqësore, të përdredhura dhe të zmadhuara. Zakonisht, variçet shfaqen në këmbë dhe mund të shkaktojnë dhimbje dhe shqetësime të forta. Nëse nuk trajtohen, ato mund të vazhdojnë të zmadhohen me kalimin e kohës. Në raste të rralla variçet mund të shkaktojnë ndërlikime të tilla si ulçera, mpiksje gjaku dhe gjakderdhje. Në shumicën e rasteve variçet shkaktohen nga mosfunksionimi i valvulave të vogla të vendosura brenda venave tona, të cilat hapen për të lejuar qarkullimin e gjakut drejt zemrës dhe më pas mbyllen për të ndaluar qarkullimin e gjakut në drejtim të kundërt. Ka disa faktorë që mund të shtojnë rrezikun për mosfunksionim të valvulave ku përfshihen:

  • Trashëgimia ose historiku familjar
  • Shtatzënia
  • Pesha
  • Hormonet femërore
  • Mosha
  • Mpiksjet e gjakut
  • Qëndrimi në këmbë për periudha të gjata kohore

  Heqja e venave me lazer nga Aura

  Sistemi ynë më i përparuar i lazerit vaskular trajton një gamë të gjerë enësh nga venat e vogla merimangë, deri te venat retikulare blu të thella; shpejt, në mënyrë të sigurt dhe efektive. Sistemi i lazerit jep impulse të energjisë së dritës, të cilat bëjnë që gjaku brenda venës të mpikset, duke shkatërruar përfundimisht enën, e cila ripërthithet në mënyrë të padëmshme nga trupi juaj. Qarkullimi i gjakut më pas do të ridrejtohet në venat më thella nën sipërfaqen e lëkurës tuaj, aty ku duhet të jetë.

  Strijat

  Strijat mund të shkaktohen nga shumë gjëra, më së shpeshti nga shtimi ose humbja e shpejtë e peshës. Përdorimi i disa medikamenteve për sëmundje të ndryshme mund të çojë gjithashtu në zhvillimin e këtyre shenjave kokëforta të lëkurës. Strijat kanë qenë gjithmonë të vështira për t’u hequr, sepse ato janë çarje të lëkurës në një nivel të thellë dhe këputje brenda fibrave të kolagjenit. Për vite me radhë, pavarësisht të gjithë kremrave dhe vajrave në treg, mund të bëhej shumë pak për t’i reduktuar ato. Trajtimet lokale nuk mund të depërtojnë thellë sa për të përmirësuar strijat në mënyrë dramatike. Terapia me lazer fraksional depërton në mënyrë të sigurtë nën sipërfaqen e lëkurës dhe tani konsiderohet standardi i artë për heqjen e strijave.

  PYETJET E SHPESHTA

  1- Cilat janë përfitimet e trajtimeve të venave me lazer?

   

  Rezultatet janë shpesh të dukshme pas vetëm një seance. Trajtimet janë të sigurta, jo invazive dhe praktikisht pa dhimbje. Ju mund të rifilloni menjëherë aktivitetet tuaja të rregullta. Ka shumë pak ose aspak efekte anësore.

   

  2- Çfarë ndodh me strijat e mia kur trajtohen?

   

  Terapia me lazer “mbush” strijat tuaja gjatë proçesit. Kjo bëhet duke hequr lëkurën dhe fibrat e dëmtuara. Gjithashtu stimulon riprodhimin e kolagjenit.

  Date: