Regjistrohuni

Qëndroni të azhornuar

  Shëndeti dhe bukuria juaj ka rëndësi për ne!
  Top

  Ngushtimi i Vagines

  Me plakjen, relaksimi i murit vaginal te gratë mund të rezultojë në sindromën e relaksimit vaginal (VRS), e cila përkeqësohet nga lindja, kryesisht nga shtatzanitë dhe lindjet e shumëfishta, dhe atrofia vaginale shoqërohet gjithashtu me ndryshime hormonale të lidhura me menopauzën. VRS mund të çojë në probleme fizike dhe psikologjike. Një problem kryesor është ulja e kënaqësisë seksuale si për femrën ashtu edhe për partnerin e saj, i cila shpesh quhet “vaginë e lirshme”. Inkontinenca urinare (UI) është një tjetër simptomë e lidhur me VRS, qoftë e llojit të stresit ose të nxitjes, dhe mund t’ju irritojë ose t’ju bëjë të ndiheni të pafuqishme.

  PROÇEDURA INTIMALASE

  Proçedura IntimaLase është një revolucion në botën e përtëritjes vaginale me lazer. Studimet kanë treguar se është një nga proçedurat më efikase, më të lehta për t’u kryer dhe më të sigurta për të shtrënguar kanalin vaginal. Trajtimi shtrëngon muret e indeve vaginale përmes impulseve lazer të vendosura në mënyrë të saktë në mënyrë që të nxisë prodhimin e kolagjenit të trupit. Lazeri ka një efekt ngrohës fototermik në kolagjenin; si në muret vaginale ashtu edhe në uretrën, gjë që shkakton ristrukturimin dhe ringritjen e kolagjenit. Kjo rezulton në trashje dhe shtrëngim të mureve vaginale dhe uretrës për të përmirësuar atrofinë dhe për të parandaluar rrjedhjet e urinës.

  PYETJET E SHPESHTA

  1- Sa zgjat proçedura?

  Është një proçedurë e thjeshtë, e sigurt, jo-kirurgjikale, pa dhimbje që zgjat 30 minuta dhe kryhet në një dhomë klinike.

  2- Çfarë ndodh pas trajtimit?

  Menjëherë pas proçedurës, ju mund të rifilloni rutinën tuaj të përditshme pa nevojën e kohës së rekuperimit. Mund të ketë ndjeshmëri minimale pas proçedurës dhe një rrjedhje transparente për 2-3 ditë më pas. Marrëdhëniet seksuale nuk rekomandohen për 1 javë pas proçedurës.

  3- A do të më duhen shumë trajtime?

  Po. Për rezultat të plotë nevojiten tre trajtime. Çmimi i përfshin të treja trajtimet.

  4- Si ta kuptoj që kualifikohem për ngushtim vaginal me lazer?

  Ngushtimi vaginal me lazer është i sigurt për shumicën e grave, duke përfshirë ato me shqetësime të tjera vaginale si relaksimi i pelvisit, prolapsi vaginal, endometrioza dhe dhimbjet e pelvisit. Është ideale për gratë që kanë lindur së fundmi dhe janë duke ushqyer me gji, veçanërisht nëse duan të kenë më shumë fëmijë. Rekomandohet të prisni 3 muaj pas lindjes për të kryer proçedurën.

  Date: