Regjistrohuni

Qëndroni të azhornuar

  Shëndeti dhe bukuria juaj ka rëndësi për ne!
  Top

  Thread Lift

  Proçedura Thread Lift është një alternativë minimalisht invazive kundrejt ndërhyrjes kirurgjikale (Facelift). Ngritja me fije shtrëngon lëkurën duke futur fije të një materiali të gradës mjekësore nën lëkurë dhe më pas, lëkura “tërhiqet” duke shtrënguar fijet. Proçedura Thread Lift konsiderohet një proçedurë me rrezikshmëri të ulët dhe me kohë minimale rekuperimi. Mund të kryhet në rreth 45 minuta, dhe, nëse dëshironi, mund të ktheheni menjëherë në punë më pas.

  PËRDORIMI I EFEKTSHËM I THREAD LIFT

  Shumë njerëz zgjedhin Thread Lift për zonat e fytyrës që varen, apo duken më pak të tendosura me kalimin e kohës. Thread Lift përdoret gjithashtu për ngritjen dhe tendosjen e gjinjve, veçanërisht pas shtatëzanisë, apo humbjes në peshë. Rezultatet e Thread Lift nuk janë të përhershme. Efektet e suksesshme zakonisht zgjasin nga 1 deri në 3 vjet.  Proçedura Thread Lift kushton më pak se një Facelift. Nëse vëreni shenja të plakjes në nofullën tuaj ose nën sytë tuaj, Thread Lift është një mënyrë me rrezikshmëri të ulët për të parë se si mund të duket një proçedurë më e qëndrueshme.

  SI FUNKSIONON THREAD LIFT?

  Proçedura Thread Lift funksionon në dy mënyra. E para është mjaft e drejtpërdrejtë. Duke futur qepje të holla dhe të tretshme nën lëkurën tuaj, mjeku është në gjendje të tërheqë lëkurën tuaj fort rreth ballit, qafës ose bustit tuaj.

  Teknika e dytë përfshin “Gjemba” të padukshme, pa dhimbje, të cilat kapen në lëkurën tuaj dhe bëjnë të mundur që fija të kapë indet dhe muskujt ndërsa tërhiqet fort. Pasi futet fija me gjemba, aktivizohet reagimi shërues i trupit tuaj. Edhe pse nuk jeni dëmtuar nga fijet nën lëkurën tuaj, trupi dallon një material qepjeje dhe stimulon prodhimin e kolagjenit në zonën e prekur. Kolagjeni mund të mbushë boshllëqet në lëkurën e varur dhe të rikthejë një elasticitet më rinor në fytyrën tuaj.

  ZONAT E TRUPIT QË MUND TË TRAJTOHEN ME THREAD LIFT

  1. palët dhe vijëzimi i nofullës
  2. vija e vetullave
  3. zona poshtë syve
  4. balli
  5. faqet

  PYETJET E SHPESHTA

  1- Sa kohë zgjat proçedura Thread Lift?
  Proçedura mund të kryhet në rreth 45 minuta, dhe më pas mund të rifilloni rutinën tuaj normale.
  2- Çfarë ndodh gjatë një proçedure Thread Lift?
  Do t’ju kërkohet të shtriheni në dhomën ku po kryhet proçedura. Alkooli, si dhe anestetikët lokalë, do të aplikohen në lëkurën tuaj ndërsa përgatiteni për ndërhyrjen. Një gjilpërë ose kanulë e hollë do të përdoret për të futur fijet nën lëkurën tuaj. Futja e fijeve mund të zgjasë 30 deri në 45 minuta. Pasi fijet të futen, metoda e futjes do të hiqet. Mund të ndjeni shtypje të lehtë ose shtrëngim nën lëkurën tuaj. Brenda pak minutash nga nxjerrja e gjilpërave, proçedura juaj do të ketë përfunduar dhe do të jeni të lirë të shkoni në shtëpi.
  3- A ka ndonjë rrezik apo efekt anësor?
  Thread Lift konsiderohet një proçedurë me rrezikshmëri të ulët, me kohë minimale rekuperimi, por mund të ketë efekte anësore si skuqja, mavijosja, gjakderdhja e pakët dhe enjtja. Ndërlikimet e mundshme janë të vogla dhe mund të rregullohen lehtë. Nga të gjitha rreziqet e Thread Lifting, infeksioni është ai që duhet t’i ruheni më shumë. Njoftoni menjëherë mjekun tuaj nëse vëreni:
  -shkarkim të gjelbër, të zi, kafe ose të kuq në vendin ku është kryer proçedura
  -enjtje për më shumë se 48 orë
  -dhimbje koke të vazhdueshme
  -temperaturë

  4- Sa kohë duhet për të parë rezultatet e Thread Lift?

  Pacientët do të vërejnë rezultate të plota rreth tri javë pas proçedurës. Gjatë kësaj periudhe tri javore, lëkura është ripozicionuar dhe kolagjeni ka mbuluar zonën pasi është përgjigjija natyrore ndaj dëmtimit të trupit.

  Date: