Regjistrohuni

Qëndroni të azhornuar

  Shëndeti dhe bukuria juaj ka rëndësi për ne!
  Top

  Trajtimet e Flokëve

  Ka shumë sëmundje që mund të prekin flokët dhe skalpin. Rënia e flokëve mund të shkaktohet nga një sërë sëmundjesh. Sëmundje të tilla si alopecia areata, anemia, tullacëria e pjesshme tek meshkujt dhe fermat, si dhe infeksionet e skalpit mund të shkaktojnë vështirësi të konsiderueshme dhe humbje të mirëqenies së përditshme. Aura ofron disa nga trajtimet më efektive për parandalimin dhe trajtimin e rënies së flokëve.

  Terapia me lazer

  Terapia me lazer të nivelit të ulët – e njohur gjithashtu si terapi me dritë të kuqe dhe terapi me lazer të ftohtë – rrezaton fotone në indet e skalpit. Këto fotone përthithen nga qelizat e dobëta për të nxitur rritjen e flokëve. Trajtimet me lazer me doza të ulëta fuqizojnë qarkullimin dhe stimulimin që nxit folikulat e flokëve të rriten. Terapia me lazer është e sigurt dhe efektive për rritjen e flokëve si tek meshkujt, ashtu edhe tek femrat.

  Mesoterapia

  Mosbalancimi i hormoneve, reduktimi i qarkullimit të gjakut dhe mungesa e lëndëve ushqyese thelbësore, janë tre faktorët kryesorë që kontribuojnë në rënien e flokëve. Të gjitha këto trajtohen nga formulimi unik i përbërësve tuaj të Mesoterapisë (kryesisht ilaçe anti-inflamatore, vitamina dhe substanca ushqyese). Mesoterapia jo vetëm që funksionon nga brenda, por gjithashtu fillon proçeset natyrale të shërimit si rezultat i qindra mikroshpimeve nga çdo injeksion i vogël në lëkurë. Rrjedhimisht, rriten nivelet e kolagjenit dhe elastinës, dy nga proteinat thelbësore për lëkurë të shëndetshme.

  Terapia IV për rënien e flokëve

  Ka shumë vitamina jetike që luajnë një rol të rëndësishëm në folikulat e flokëve të shëndetshëm dhe ndihmojnë në rritjen e flokëve. Këto vitamina përfshijnë vitaminat C, vitaminat e kompleksit B si biotina, niacina (vitamina B3), zinku, acidi folik dhe shumë të tjera. Në Aura, ne ofrojmë injeksione të vitaminave të kompleksit B si B1, B2, B6, Biotinë, Vitaminë C, Acid Folik, etj. gjithashtu ofrojmë të njëjtat vitamina me anë të terapisë intravenoze. Nëse rekomandohet për llojin tuaj të rënies së flokëve, mjeku ynë mund të ofrojë një injeksion biotine Besohet se biotina përmirëson keratinën në flokët tuaj, duke çuar në flokë më të fortë, më të trashë dhe më të plotë. Vitamina të tjera, si vitaminat e kompleksit B, vitamina D, hekuri dhe zinku kanë treguar se ngadalësojnë rënien e flokëve dhe, në disa raste, rigjenerojnë flokët.

  PYETJET E SHPESHTA

  1- Cilat janë anët pozitive të trajtimit me lazer për rënien e flokëve?

   

  – Është joinvazive

  – Është pa dhimbje

  – Nuk ka efekte anësore

  – Shton forcën e flokëve

   

  2- Çfarë rezultatesh mund të pres nga Mesoterapia?

   

  Stimulimi i rritjes natyrale të flokëve është pothuajse i garantuar me këtë trajtim. Ju mund të shihni rezultate pas vetëm një trajtimi, por për rezultatet më të mira rekomandohet një kurë deri në 3 trajtime, në intervale të rregullta, me disa trajtime shtesë vjetore të nevojshme për qëllime mirëmbajtjeje.

   

  3- Çfarë mund të pres nga trajtimi IV i flokëve?

   

  Ju do të vizitoheni nga një nga specialistët tanë të terapisë IV dhe do të vlerësohet shëndeti juaj i përgjithshëm. Nga ky çast, mund t’ju rekomandojë një program trajtimi të përshtatur posaçërisht për t’iu përgjigjur çdo shqetësimi shëndetësor ose mungesës së lëndëve ushqyese që mund të keni. Gjatë trajtimit, tretësira që përmban vitamina dhe minerale injektohet në venë. Kjo mund të bëhet ose si një shtytje – që zgjat afërsisht 10 deri në 15 minuta – ose me pikim që do të zgjasë afërsisht një orë.

   

  4- Te cili mjek të drejtohem për problemet e flokëve?

   

  Kur bëhet fjalë për sëmundjet e flokëve duhet të vizitoheni te një dermatolog. Ata janë ekspertë në diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve të flokëve. Sa më shpejt të gjeni origjinën e problemit, aq më të mëdha janë shanset tuaja për të marrë rezultatet që dëshironi.

  Date: